Wie zijn wij?

Adviesbureau Funderingsherstel (AF) is een samenwerkingsverband waarin twee bureaus hun krachten hebben gebundeld, te weten:

  • Bouwadviesbureau de Groene Werf B.V.
  • BVL Bouwadvies B.V.

Door deze integrale samenwerking is AF in staat om de eigenaren in de regio Rotterdam, Schiedam en Dordrecht te adviseren, te ondersteunen en te begeleiden. Ervaringen met funderingsherstel zijn door de twee bureaus opgedaan bij ca. 150 projecten met ca. 600 woningen.

Referenties van projecten uit: Dordrecht, Gouda, Schiedam, Rotterdam, Den Haag, Bunschoten, Grou, Echtenerbrug, Voorburg en Weesp, zijn op aanvraag beschikbaar.

Recent

Teilingerstraat te Rotterdam 2013 - 2015

Recentelijk is de fundering van de "Vereniging tot Zelfbeheer De Teil" in de Teilingerstraat in Rotterdam hersteld. Hierbij is gekozen voor het traditionele proces waarbij met het technisch ontwerp en een vergunning aannemers gevraagd zijn voor herstel. I.v.m. zettingen uit het verleden zijn de aangebrachte betonplaten in het blok op diverse hoogtes aangebracht zodat iedere woning een minimale vrije hoogte krijgt . Tevens is met het funderingsherstel de wateroverlast, wat regelmatig problemen veroorzaakte opgelost. Aandachtspunt in het project zijn de herinbouwkosten. Deze zijn gezien het zelfbeheer uitgesplitst naar zelfwerkzaamheid en uitvoering door derden. De bouwdirectie en herinbouw is begeleid door AF. .

Noorderdwarsstraat te Grou 2014 - 2015

10 Bouwblokken van 2 woningen: casco-onderzoek, begeleiding financieringsaanvragen, subsidie's, energiebesparing, begeleiding van zowel particuliere eigenaren als woningbouw vereniging, procesbegeleiding funderingsherstel​

De mensen achter Adviesbureau Funderingsadvies:

  • Frank van Lier
  • Nils de Jong
  • Henk van den Berg
Adviesbureau Funderingsherstel
Molendijk 15
3281LT Numansdorp

030 6019779